Ingyenes online jelnyevtanfolyam 2021. tavaszán! Jelentkezzen Ön is!

Online jelnyelv tanfolyam

Ma Magyarországon közel 60 ezer siket és 300 ezer nagyothalló él, akik közül a legtöbben anyanyelvként használják a jelnyelvet. Ezzel szemben a hallók között nagyon kevesen vagyunk, akik kommunikálni tudnak jelnyelven siket embertásainkkal. Pedig szükség van erre az élet minden területén, hiszen hasonlóan a hallókhoz a siket embereknek is szükségük van ügyes – bajos dolgaik intézésében, vásárlásaik során, egészségügyi intézményben, munkahelyükön kommunikációra, segítségkérésre, illetve munkahelyükön önálló és hatékony munkavégzésre.

Tanfolyamunk célja: alapismeretek megszerzése a hallássérültek társadalmáról, kultúrájáról, kommunikációjáról. Alapfokú jelnyelvi kommunikáció elsajátítása annak érdekében, hogy az érdeklődő hallgatók elsajátíthassák azt az alaptudást, mely segít a mindennapi kommunikációs problémák áthidalásában, segítsenek a siket ember környezetével megértetni a siketek szándékát, illetve a siket embernek segítsen a jelnyelven nem beszélők közlendőjének jelekké átformálásában.

A jelnyelvi képzés a hétköznapi és munkahelyi szituációkra épül, ennek megfelelően párbeszéd- és gyakorlatcentrikus. Mivel vizuális nyelvről van szó, az órai jegyzet mellett gyakorló DVD-vel egészítjük ki az otthontanulás sikerességét, biztosítva az órán kívüli gyakorlás lehetőségét. Az otthontanulás mellett amennyiben a jelenleg érvényben lévő koronavírus miatt bevezetésre került korlátozások enyhülnek terepgyakorlatot is tartunk három alkalommal érdekes és élményt nyújtó helyszíneken.

Tanfolyamunk a jelenlegi rendkívüli vírushelyzet miatt online oktatás formájában valósulhat meg, ugyanígy az oktatási anyag a DVD-n kívül online elérhető formában áll majd rendelkezésre a tanulni vágyóknak. Az oktatási anyag megvásárolható, amivel az egyesület további jelnyelvtanfolyamainak megvalósításához, oktatási anyagok készítéséhez fordítjuk.

További információ az egymasert@egymasert.com e-mail címen kérhető.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne jelentkezni tanfolyamunkra azt 2021. március 15-ig megteheti! Ehhez kérjük KATTINTSON IDE a jelentkezési űrlap kitöltéséhez és küldje el elektronikusan! Köszönjük!

Tanfolyamunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja!
(NEA-TF-20-O-V-0163 „Jelnyelv kommunikátorok képzése Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében”)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*