Kezdőlap » Programjaink » Oktatási » Ingyenes online jelnyevtanfolyam 2021. tavaszán! Jelentkezzen Ön is!
Online jelnyelv tanfolyam

Ingyenes online jelnyevtanfolyam 2021. tavaszán! Jelentkezzen Ön is!

Ma Magyarországon közel 60 ezer siket és 300 ezer nagyothalló él, akik közül a legtöbben anyanyelvként használják a jelnyelvet. Ezzel szemben a hallók között nagyon kevesen vagyunk, akik kommunikálni tudnak jelnyelven siket embertásainkkal. Pedig szükség van erre az élet minden területén, hiszen hasonlóan a hallókhoz a siket embereknek is szükségük van ügyes – bajos dolgaik intézésében, vásárlásaik során, egészségügyi intézményben, munkahelyükön kommunikációra, segítségkérésre, illetve munkahelyükön önálló és hatékony munkavégzésre.

Tanfolyamunk célja: alapismeretek megszerzése a hallássérültek társadalmáról, kultúrájáról, kommunikációjáról. Alapfokú jelnyelvi kommunikáció elsajátítása annak érdekében, hogy az érdeklődő hallgatók elsajátíthassák azt az alaptudást, mely segít a mindennapi kommunikációs problémák áthidalásában, segítsenek a siket ember környezetével megértetni a siketek szándékát, illetve a siket embernek segítsen a jelnyelven nem beszélők közlendőjének jelekké átformálásában.

A jelnyelvi képzés a hétköznapi és munkahelyi szituációkra épül, ennek megfelelően párbeszéd- és gyakorlatcentrikus. Mivel vizuális nyelvről van szó, az órai jegyzet mellett gyakorló DVD-vel egészítjük ki az otthontanulás sikerességét, biztosítva az órán kívüli gyakorlás lehetőségét. Az otthontanulás mellett amennyiben a jelenleg érvényben lévő koronavírus miatt bevezetésre került korlátozások enyhülnek terepgyakorlatot is tartunk három alkalommal érdekes és élményt nyújtó helyszíneken.

Tanfolyamunk a jelenlegi rendkívüli vírushelyzet miatt online oktatás formájában valósulhat meg, ugyanígy az oktatási anyag a DVD-n kívül online elérhető formában áll majd rendelkezésre a tanulni vágyóknak. Az oktatási anyag megvásárolható, amivel az egyesület további jelnyelvtanfolyamainak megvalósításához, oktatási anyagok készítéséhez fordítjuk.

További információ az egymasert@egymasert.com e-mail címen kérhető.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne jelentkezni tanfolyamunkra azt 2021. március 15-ig megteheti! Ehhez kérjük KATTINTSON IDE a jelentkezési űrlap kitöltéséhez és küldje el elektronikusan! Köszönjük!

Tanfolyamunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja!
(NEA-TF-20-O-V-0163 „Jelnyelv kommunikátorok képzése Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében”)