AIDS Világnap 2016.

Mint minden évben, idén december 1-én is megemlékezünk az AIDS-ben elhunyt áldozatokról és hozzátartozóikról. Napjainkban - köszönet a kutatásoknak és gyógyszereknek - egyre kevesebb áldozatot követel az AIDS, viszont egyre több a HIV fertőzött. Sajnos a fertőzés egyre gyorsabban terjed és a gyógyszeripar jelenleg csak az AIDS stádiumba kerülést tudja megelőzni a HIV vírusszám alacsonyan tartásával. Remélhetőleg az elkövetkezendő néhány évben végre megélhetjük azt az áttörést, hogy hatékony ellenszert készítenek a kutatók.

Mindettől függetlenül továbbra is védekezésre intünk minden fiatalt, hiszen jobb HIV nélkül, mint a HIV lelki megpróbáltatásaival együtt élni. Nem utolsó sorban pedig érdemes a nem kívánatos gyermeknemzést is elkerülni gumióvszer használatával, a többi nemibetegségről nem is beszélve. Előzzük meg a bajt és időnként járjunk el szűrésre, hogy ha gond van, idejében elkezdődhessen egy - napjainkban már egyszerűnek számító - gyógyszeres kezelés, amivel a HIV vírusokat kordában lehet tartani és a fertőzés esélyét szinte a nullára csökkenteni. Légy okos, védekezz és járj el időnként szűrésekre!

Kérdésed van?

Írj nekünk bátran az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre és mi szívesen válaszolunk/segítünk!

 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.