Egészségnevelési napok Demecserben, Székelyben és Berkeszen

A Demecseri Oktatási Centrum Általános Iskolája, Alapfokú Művészetoktatási Intézménye és Egységes Pedagógiai Szakszolgálatával együttműködve vettünk részt az Egészségnevelési Napok rendezvénysorozatban. A sporteseményekkel, egészséges ételek kóstolásával, vetélkedőkkel tarkított színes programokon előadásokon, bemutatókon vehettek részt a gyerekek. Egyesületünk az Egészséges életmódot támogató otthoni informatikai eszközök című előadással kapcsolódott be a programfolyamba. Az interaktív videó bejátszásokkal színesített előadásban arra kerestük a választ, hogy hogyan lehetséges otthon egyedül, családtaggal, vagy az Internet segítségével talált sportolni, mozogni szerető ismerősökkel sportos élményeket szerezni? Bemutattuk, hogy hogyan használható ki a családokban meglévő számítógép, játékkonzol az információ keresésen kívül az egészséges életmódra játékos formában nevelő játékprogramok, megoldások. Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy az együttmozgás, a versengés és a játék elegyét és élményét egyszerűen megkaphatjuk otthon is.

Bemutattuk a mai technikai újdonságokat is az egészséges életmódot elősegítő eszközök bemutatásával, kipróbálásával. A viselhető okos eszközök közül a testre, karra szerelhető pulzus és erőnlétmérő mandzsettákon kívül okos órákkal, okos telefonokon működő alkalmazásokkal tettük látványossá, hogy a mozgás örömét egy egyszerű készülékkel is felfedezhetjük, egyénre szabottá tehetjük. A pulzusmérés, lépésszámlálás, véroxigén-szint mérésen kívül ezek az eszközök könnyen készítenek személyre szabott (életkor, testsúly, testmagasság, mozgásigény figyelembevételével) edzésterveket, adnak diszkrét figyelmeztetéseket, ösztönzik a rendszerességet. Előadásunkban rávilágítottunk arra, hogy az egészséges életmódhoz minden informatikai eszköz rendelkezésünkre áll, de az első lépést magunknak kell megtennünk, amit csak akarnunk kell. 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.