Egészséghetünk harmadik napja

Résztvevők száma: 52 fő regisztrált, de számos résztvevő elzárkózott a regisztrációtól, csak programelemekbe kapcsolódott be. 
Helyszínként a Nyíregyháza közigazgatási területébe tartozó Nyírszőlős frekventált helyén elhelyezkedő Sportpályát választottuk, ami a Szőlőskerti Általános Iskola kezelésében van, de iskolaidőn túl nyitott, bárki által használható sportolásra alkalmas terület. 
A programok nagy része a fiatal felnőttek igényeihez igazodott, leginkább a labdajátékok, ügyességi játékokra került sor, de figyelembe kellett vennünk a kisgyerekes, fiatal házasok igényeit is, akik kisgyermekükkel érkeztek és együtt mozogtak, játszottak azokkal a méretű játékokkal és sportszerekkel, amit egy 5 év alatti gyermek is használni tud. A programokban főiskolások, egyetemisták is részt vettek, valamint a településen működő átmeneti befogadó otthonból és lakásotthonokból érkező gyerekek, fiatalok. Sportszereinket kipróbálhatták és használhatták azok a résztvevők is, akik anyagi és társadalmi helyzetük okán ezeket önerőből nem tudják beszerezni, a program éppen emiatt volt vonzó, hiszen valamennyi programelem ingyenes volt.
A lakosság rendszeres testmozgásra szoktatását segítettük elő Nyírszőlőben megtartott rendezvényünkkel. Célunk a tudatformálás, a lakosság rendszeres testmozgásra szoktatásával a prevenció volt.
A túlsúlyos vagy egyéb, az inaktív életmódból származó rizikófaktorral rendelkező felnőttek korcsoportjában ugrásszerűen megnő a túlsúlyos vagy elhízott fiatal felnőttek aránya, míg a 12-19 évesek között ez 15 százalék, addig 20-29 év között ez csaknem megkétszereződik (29 százalék). Ennek egyik nyilvánvaló oka, hogy ők már nem vesznek részt az általános- és középiskolai tanrendbe kötelezően beépített testnevelés órákon, életmódjuk az órák és az előadások látogatásával, a vizsgákra való felkészüléssel egyértelműen az inaktivitás irányába tolódik el. Amikor pedig pár év múlva munkába állnak, mindehhez legtöbbjüknél hozzáadódik a munkahelyi stressz is, így ez a fiatal generáció is egyenes úton halad afelé, hogy fizikai állapota, életkilátásai és életminősége semmivel sem legyen jobb a jelenlegi felnőtt magyar lakosságénál.

Programunk a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1297 számú "Együtt Egymásért az egészséges életmód jegyében" című projekt keretében valósult meg.

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.