Egészséghetünk első napja

Ramocsaháza, Nyárády Mihály Általános Iskola és Óvoda
Résztvevők száma: 52 fő

Az első program Ramocsaházán, a Nyárády Mihály Általános Iskola és Óvodába került megrendezésre. Ramocsaháza az önhibájukon kívül hátrányos települések sorába tartozik, a lakosság összetétele szempontjából döntő többsége hátrányos helyzetű, szociális háló alsóbb rétegéből származó. Helyszínválasztásunkat az is indokolta, hogy a községben az alacsony iskolázottság, a munkanélküliség valamint a családok anyagi helyzete a megyei átlagnál is rosszabb. Ez nem teszi lehetővé azt sem, hogy kitörési pont lehessen a sport a fiatal és tehetséges, sportért rajongó gyerekek, fiatalok számára, illetve nincs előttük példa, példakép, minta. 
Meghívásunkat elfogadta és szakmai tapasztalatait mélyítette, bővítette a faluban dolgozó csatlakozó óvodapedagógusok, iskolai védőnő, mivel lehetővé tette a program, hogy óvodás korcsoportú gyerekek is bekapcsolódhattak a program bizonyos fázisaiba. 
A tornateremben kerítettünk sort az eseményre az iskolában tartott „Egészség hét” keretein belül. Az óriási létszámú, és igen fiatal korosztályba tartozó gyerekek fizikai állapotához igazítottuk a sportterhelést, és a mozgásformákat. Mivel ez a korosztály nem rendelkezett a bizonyos feladatokhoz szükséges finom koordinációs képességekkel, és nem volt képes a nehezebb gyakorlatok végrehajtására, ezért egyszerűbb, viszont élvezetes mozgásprogramot állítottunk össze. Ebben az életszakaszban a legfontosabb feladat az, hogy megszerettessük a gyermekekkel a mozgást úgy, hogy az ne teherként tudatosuljon bennük, hanem a különböző játékos feladatok elsősorban a szórakozást szolgálják. Így a számtalan sorverseny és stafétajáték mellett a különböző labdajátékok is nagy szerephez jutottak, fejlesztve ügyességüket. A tornateremben kialakult jó hangulat magáért beszélt, a program megvalósította feladatait.

Programunk a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1297 számú "Együtt Egymásért az egészséges életmód jegyében" című projekt keretében valósult meg.

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.