Együttműködési stratégiák fejlesztése előadás és tréning

A foglalkozás - a pályázat keretén belül – a ”Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló egészségfejlesztő program” során valósult meg. A foglalkozáson 11 fő vett részt, életkorukat tekintve 20-64 év közöttiek. Az előadás anyaga a következőket tartalmazta:
- az empátia fogalma ( Adler, Rogers )
- az empátiás készség kialakulása, fejlődése
- az empátia mentálhigiénés szerepe ( antiszociális viselkedés )
- az empátiás megértés szintjei
- empátia kommunikációs alapjai: nem verbális kommunikáció, metakommunikáció.

A program első része után szituációs gyakorlatokon keresztül érzések kifejezését, empátiás készséget fejlesztő néhány gyakorlatra is maradt idő. A csoporttagok közül 5 főnek volt korábbi csoporttapasztalata, hasonló jellegű foglalkozáson már részt vett. A résztvevők aktivitása, motivációja többnyire megfelelő volt, igyekeztek képességeikhez, a lehetőségekhez mérten részt venni a feladatokban. Általánosságban elmondható, hogy inkább a humoros, könnyed feladatokat végezték szívesen. A foglalkozás jó hangulatban telt, összességében pozitív tapasztalatokról számoltak be.

Programunk a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1297 számú "Együtt Egymásért az egészséges életmód jegyében" című projekt keretében valósult meg.

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.