HIV-prevenciós klubfoglalkozások a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben

Az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben HIV/AIDS prevenciós program megvalósítását kezdte meg "HIV/AIDS prevenciós klubfoglalkozások az Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben" címmel.
A program célja, hogy az elítéltek körében a HIV-fertőzés kockázatának csökkentését egyéni és csoportos tanácsadások, valamint innovatív módszerek alkalmazásával az ehhez szükséges magatartásformák kialakítása révén csökkentsük. A program 2013. októberében kezdődött, amely előreláthatólag jövő év tavaszáig tart.
A projektidőszakban önkéntes tanácsadásokat, prevenciós klubfoglalkozásokat, prevenciós-drámakört szervezünk, illetve lehetővé tesszük, hogy önkéntes szűrővizsgálaton vehessenek részt nem csak az elítéltek, hanem a BV. dolgozói is. December 1-én AIDS Világnapot is tartunk az intézmény falai között, ahol előadásokat hallhatnak az érdeklődők és ekkor kerül sor a drámakör saját készítésű művének bemutatására is.
Az 1 millió forinttal támogatott program reményeink szerint elősegíti azt, hogy az BV. intézményből kikerülők helyes és tartalmas információkkal a fejükben a társadalomba való visszatérésük során kedvezően hatnak majd az új baráti - párkapcsolati szokásaikra is.

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.