Információs Partnerségi Nap

Információs Partnerségi NapInformációs Partnerségi Napot tartottak a városházán. Nyíregyháza Megyei Jogú Város, a Kelet-Magyarországi Fiatalokért Alapítvány, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum és az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság azért szervezte meg az eseményt, hogy a városban működő civil szervezetek tájékozódjanak lehetőségeikről. A tájékoztatón részt vettek azok az egyesületek és alapítványok képviselői, akik a Nemzeti Együttműködési Alap 2014-es nyertes pályázói voltak.

A sikeres információátadás érdekében az elmúlt két évben több olyan rendezvény volt Nyíregyházán, amely az önkormányzat és a városban működő civil szervezetek közös munkáját segítette. Ezeknek a szakmai fórumoknak köszönhetően több alapítvány és egyesület sikeresen szerepelt a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, az információáramlással sokat segítettek a civil szervezeteknek, hiszen most nagyon sok pályázat nyert Nyíregyházán és a megyében. A polgármester kifejtette, a civil szervezetek az önkormányzat munkáját színesítik, kiegészítik és szükség is van rájuk. Munkájukat az önkormányzat is támogatja azzal, hogy a civil alapot a költségvetésben a tavalyi 20-ról 25 millió forintra emelte fel. A polgármester hozzáfűzte, az önkormányzat továbbra is ezt a partnerséget kívánja biztosítani. A Nemzeti Együttműködési Alap 2014-es pályázatain több mint 100 helyi szervezet szerepelt sikeresen.

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára kifejtette, Magyarország társadalmi megújítása és a mindennapi élet javítása nem képzelhető el csak az kormányzat és az önkormányzat munkájával, szorosan együtt kell dolgozni a társadalom minden szereplőjének, a kormánynak, az önkormányzatoknak, a gazdaság szereplőinek és a harmadik szektornak, a civil társadalomnak is.

 A városban működő civil szervezeteknek nagy segítséget jelent a pályázatokon elnyert támogatás.

Ágoston Ildikó, a Szabolcs Néptánc Egyesület elnöke elmondta, koreográfiákat szeretnének készíttetni, népviseleteket varratni, rendezvényeket megszervezni. Az éves nagy gálaműsoruknak a hátterét részben biztosítja a pályázaton elnyert összeg. A rendezvényen okleveleket is átadtak a Nemzeti Együttműködési Alap 2014-es pályázói részére.

Forrás: nyiregyhaza.hu

Képek megtekintéséhez: KATT IDE!

 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.