Akcióban a "kemény drogok" ellen

Drogok

Képletesen kell a címben rejlő üzenetet venni! Az akciót nem kell filmbe illő jelenetekkel senkinek sem elképzelni, inkább csak úgy, hogy a fejekben (az agyakban!) olyan akciót kívántunk meg- és elindítani, amivel gondolatokat ébresztünk arról, hogy mennyire veszélyesek életünkben a kémiai szerek, hétköznapi nevén a kábítószerek használata. Azt már ki sem merjük mondani: élvezete. 
Családi drogprevenciós klubfoglalkozások a könyvtárban című programsorozat témája a kémiai szerek voltak. A klubfoglalkozás vezetője Jurás Ágnes előbb előadásában, majd személyre szóló beszélgetései során beszélt az érdeklődőkkel a témát érintő kérdésekről, adott általános, majd célzott információkat a megjelenteknek. Csele Endréné pedig bemutatta, hogy a könyvtárban hogyan is tudunk információt keresni akkor, ha nem akarunk, vagy nem merünk kérdéseket feltenni sem talán a családtagunknak, netán a szakemberekhez sem merünk fordulni, de tudni szeretnénk ezt-azt. 
A szerencsére nemcsak gyerekekből, de szülőkből álló érdeklődőknek sikerült olyan alternatív elfoglaltságokat mutatnunk, amelyeket ha otthon kipróbálnak, közelebb kerülhetnek a játék által a családtagok, "megered a gyerek nyelve" a problémáiról, gondjairól, félelmeiről, melyet a szülő így megismerhet, s eldöntheti, hogy milyen baj van csemetéjével? 
Ilyen és ehhez hasonló praktikákat, információkat kívánunk átadni továbbra is 2012. június 30-ig minden szombaton megrendezésre kerülő klubfoglalkozásainkon, ahol a rendszeresen visszatérő klubtagok ajándékokban is részesülhetnek aktivitásukért!
Következő foglalkozás 2012. június 2-án lesz a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban (Nyíregyháza, Szabadság tér) délelőtt 10-től délután 1-ig. Mindenkit szeretettel várunk! 
 
További fotók  és információk facebook  oldalunkon is elérhetők!
 
 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.