Gyakran ismételt kérdések az alkoholbetegségről

A klubfoglalkozás egyik csoporttémája az alkohol, alkoholizmus, ivási szokások témaköre volt. Az előadás és csoportfoglalkozás ezt a témát dolgozta fel. Az érdeklődő résztvevőktől a leggyakrabban felmerült kérdéseket gyűjtöttük össze:
 
1. Milyen gyógykezelés használ egy alkoholbetegnek?
2. Hogyan lehet az, hogy egy évig nem iszik valaki, aztán pedig ugyanúgy, mint azelőtt?
3. Mikor mondjuk egy emberről, hogy ő már alkoholista?
4. Mennyi ideig tart egy gyógykezelés és miből áll? 
5. Kezelés nélkül nem lehet ESPERAL beültetést csinálni?
6. Mitől függ, hogy meggyógyul-e valaki az alkoholból?
7. Már tizenötször volt elvonón a sógorom, de nem sikerült kivergődnie az alkoholizmusból. Mit lehet még csinálni vele?
8. Jól teszi-e anyósom, hogy ő pénzeli a fia ivását, mert fél, hogy ha nem ad neki, megveri őt, úgy mint régen?
9. Miért nincs kényszergyógykezelés, vagy ha van, miért nem alkalmazzák sok emberen?
10. Meg lehet végleg gyógyulni az alkoholból?
 
Ha kíváncsi szakembereink válaszaira, illetve önnek is van saját kérdése, ami igazán érdekli, netán úgy érzi, hogy segítségre szorul, jöjjön el foglalkozásainkra június 30-ig minden szombaton a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kamaratermében, ahol délelőtt 10-től 13 óráig megtalál minket. 
 
 
Programunk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.
 
 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.