Van segítség?! - Könyvajánló

Van segítség

Az emberiség történetének korai szakaszából vannak már arra utaló régészeti és írásos adataink, hogy különféle, a lelki működést befolyásoló szereket ismertek, termeltek és fogyasztottak. Közéjük tartoznak az alkoholtartalmú italok és a legkülönfélébb kábítószerek. 
Valószínűleg az egyik legismertebb ilyen ősi példa Noé lerészegedése az özönvízből való szabadulást követően. A kulturális antropológiai vizsgálatok a törzsi jellegű népességek körében is sok esetben figyelték meg a különféle alkoholtartalmú italok fogyasztását. Úgy látszik tehát, hogy a szeszes italok és a hasonló hatású szerek fogyasztásának van valamilyen funkciója az emberi társadalomban, vagyis valamilyen mélyen gyökerező szükségletet elégít ki. 
Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy minden társadalomban és minden korszakban sok szeszes italt fogyasztottak, még kevésbé, hogy mindig egyformán elterjedt lett volna az alkoholizmus. Voltak történeti korszakok és vannak a mai társadalmakban is olyan csoportok, amelyek fogyasztanak ugyan szeszes italt, de a fogyasztás alkalmait és mennyiségét úgy képesek szabályozni, hogy akár a lerészegedés, akár az alkoholizmus csak igen ritkán fordul elő. 
Az alkoholizmus történeti és mai tendenciáinak, társadalmi különbségeinek vizsgálata támpontokat adhat az okok jobb megértéséhez és az alkoholizmus elleni küzdelem lehetséges eszökezinek alkalmazásához, annak bemutatásához, hogy VAN SEGÍTSÉG!
 
Egyesületünk "Családi drogprevenció a könyvtárban" című prevenciós programjának keretében bemutatásra került könyv. A programra látogatók kölcsönözhetik is a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából. 
 
További információ a könyvről: http://www.antikvarium.hu/ant/foto.php?id=2734161&q=90&h=453
 
Van segítség?! - Kossuth Könyvkiadó
Szerkesztette: Fekete János
Lektorálta: Dr. Horváth Endre, Nagy György
ISBN 963 09 3271 7
1988

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.