Az utazó alkoholista kéziszótára 14 nyelven - Könyvajánló

Az utazó alkoholista kéziszótára Az ökör iszik magában, mondja a magyar ember, aki kifejezetten társaságkedvelő fajta. Hosszú kutatómunka előzte meg művem megjelenését. Az utazó alkoholista kéziszótárát ajánlom mindazoknak, akik szeretnek vidám társaságban, felejthetetlen estéket tölteni.

Amennyiben idegen országba érkezünk, ne szegje kedvünket az esetleges nyelvi akadály. Az utazó alkoholista kéziszótára biztosan vezeti a távoli tavernák mélyén a nemzetközi duhajt.
Vajh hányszor fordult elő idegen nyelvterületen kalandozó hinfitársunkkal, midőn szomját enyhíteni óhajtva, betárt egy hazájától távoli "bodega"-ba, és bizony kedve lett volna néhány szót váltani a pultnál vörösborát békésen hörpölő rokonszenves úrral, de sajnos különböző nyelvi nehézségek következtében, a baráti eszmecsere kudarcba fulladt.
"Ezt még lehörpintem és jövök", mondja hibátlan magyar kiejtéssel Philippe Coll de Vives a közismert francia műítész. Külföldön és hazánkban is az idegen aki, ha rosszul is, de beszéli a helyiek nyelvét, előbb utóbb rokonszenvet ébreszt környezetében. Szótárunk segítségével megismert cimborákkal, máris vidámabban tölthetjük az estét. Nem beszélve a másnaposság bonyodalmait játszi könnyedséggel elhárító tipusmondatokról. Reggel fejfájósan ébredve, gyengén, idegenben elhagyatva, nyelvi ismeretkek hiányában, képtelenek vagyunk a megfelelő módon segítségért folyamodni. "Az utazó alkoholista kisszótára" nélkül, ki vagyunk szolgáltatva ismeretlenek gúnyolódó - számunkra érthetetlen - megjegyzéseinek. Ez bizony szánalmas és lehangoló. Félkarú óriásként, tehetetlenül pislogunk a reggeli fényben...
Amennyiben nincs kedvünk átlépni hazánk határait, "Az utazó alkoholista szótára" egy másféle, szellemi kiruccanásra invitál. A lakóhelyünkhöz legközelebb található kiskocsmába szótárunkkal felszerelve idegen nyelvet szintén nem beszélő cimboránk társaságában vígan tivornyázhatunk például japán vagy szuahéli nyelven. Párbeszédünkbe valószínűleg sikerrel bevonhatjuk a vendéglátóipari egység - idegen nyelvek elsajátítására megszomjazott - kulturált közönséget.
vitéz felsőtivornyai tivornyai tóth franyó
 
Egyesületünk "Családi drogprevenció a könyvtárban" című prevenciós programjának keretében bemutatásra került könyv. A programra látogatók kölcsönözhetik is a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából.
 
Programunkat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.
 
 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.