Leszokni a dohányzásról? - Könyvajánló

Leszokni a dohányzásról? A Park Kiadó szerintem nem kis fába vágat a fejszájét azzal, hogy kiadta ezt a könyvet, ugyanis a témában ezer és egy kiadvány jelent már meg. Az önsegítő könyvek piaca hatalmas, ott nem könnyű kitűnni.

Arról nem is beszélve, hogy a dohányzás témája mindig ingoványos terület, pro-és kontra érvek tömkelege hangzik el dohányosoktól, antinikotinistáktól és exdohányosoktól is. Kicsit olyan ez, mint a foci meg az adórendszer (no meg a gyereknevelés), amihez mindenki ért, leglábbis ezt hiszi.
 
Azt azonban kevesen veszik fogyelembe, hogy a nikotin tulajdonképpen egy függőséget okozó kábítószer és korántsem olyan könnyű elhagyni, mint elsőre gondolhatná az ember.
Ráadásul alig vagyunk pár évvel azok után a filmek után, amelyekben a menők és a “világ császárai” karakterek mind-mind dohányoztak. Egy jó buli is elképzelhetetlen némi füst nélkül, s ott vannak még a füstös kocsmák, a jazz, a blues, a rock-ezek mind a dohányzáskultúrát erősítik.
Egyszóval: senki nem akarna leszokni, ha nem lehetne belehalni, mert alapvetően dohányozni jó. Szenvedni és elvonáson lenni viszont rossz dolog. Ezt a szenvedést hivatott megkönnyíteni, mi több, megszüntetni Allen Carr módszere, a pszichés okokra koncentrálva. Sokaknak segített már a világon a könyv-egy próbát nálunk is megér.
 
Egyesületünk "Családi drogprevenció a könyvtárban" című prevenciós programjának keretében bemutatásra került könyv. A programra látogatók kölcsönözhetik is a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából.
 
Programunk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.
 
 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.