Kokain - Dominic Streatfield - Könyvajánló

Kokain "...fegyverejk, erőszak, puccsok, bűnözők, pénzhegyek és persze a kokain csillogása és misztikuma..." 

Bármennyire igyekszünk is távol tartani magunktól, mindannyiunk életében ott van az áldott növbényből készült, ezerszer átkozott fehér por: a kokain. Ha nem közvetlenül, akkor közvetve, szól bele életünkbe. Mindenütt jelen volt, az inkáktól a Harmadik Birodalmon át az amerikai kontinensig. Háborúk törtek ki miatta, hadvezérek, tudósok és művészek, gazdagok, átlagemberek és a legszerényebbek függtek tőle, politikusok, pártok és rezsimek bukását okozta. Végtelen gazdagság vagy szörnyűséges nyomor, a játékos elme és lélek kényeztetése, a fantázia serkentése vagy véres, kegyetlen bűnözés - valahogy mindenütt jelen van. De vajon hogyan tehetett szert ekkora hatalomra egy ártatlan növény, vagyis inkább a belőle készült, gyógyszerként oly sok életet megmentő, kábítószerként viszont oly sokkal több életet elpusztító szer? Hogyan jutottunk el ide? Látjuk-e, és ha igen, jól látjuk-e az okokat és az okozatokat? Dominic Streatfeild brit újságíró 1999-ben "eszement zarándokútra" indult. Két földrészen, két teljes éven át járt könyvtárakba, börtöncellákba, laktanyákba, orvosi rendelőkbe és politikusok irodáiba, hogy felkutassa a kokain nyomát és megtudja történetét. És végül eljutott oda, hogy "...hogy a magam buta gringo módján végre megértette a dolog lényegét." Ezt az élményt és a hozzá vezető utat, a felfedezéseket, rácsodálkozásokat, és a megdöbbenéseket osztja meg velünk könyvének lapjain. 
 
A könyvek a "Családi drogprevenció a könyvtárban" című prevenciós programunk keretében bemutatásra is kerülnek, valamint a rendszeres programlátogatók a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ajándékaként ingyenesen beiratkozhatnak 2012-re és a könyveket kölcsönözhetik is. 
 
A 2012. június 30-ig minden szombaton megrendezésre kerülő klubfoglalkozásokra szülőket, felnőtteket, fiatalokat, tiniket egyaránt várunk, ahol az előadások mellett kreatív foglalkozásokat, XBOX Kinect játékokat, teaházat is igénybe vehetnek az érdeklődők.
A programon való részvétel ingyenes! 
 
Programunk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.
 
 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.