Gyakran ismételt kérdések a drogfüggőségről

A klubfoglalkozás legfontosabb témája a drogfüggőség. A gyerekekkel és a szülőkkel közösen dolgzotuk fel már sokadszorra a drogfüggőség témáját. Most is összegyűjtöttük a legtöbbször feltett kérdéseket, melyekre a jelenlévők választ is kaptak.
 
1. Igaz-e, hogy a drog utáni sóvárgás egészen más, mint az ital iránt?
2. Igaz az, hogy jobban károsítja az agyat a drogozás, mint az ivás?
3. Miért nem tudják leszoktatni a drogost akár két hónap alatt sem a szívásról?
4. Igaz-e az, hogy ha valaki abbahagyja a drogozást áttérhet ivásra, vagy játékgépezésre?
5. Miért nem bünteti a törvény az alkoholistákat úgy, mint a drogosokat?
6. Mikor mondjuk azt, hogy ha valaki füvezik, vagy szúrja magát, hogy már függő?
7. Miért nem foglalkoznak többet az iskolákban a szenvedélybetegségekkel?
8. Hol kezelnek gyermekkorú függő betegeket? Honnan lehet segítséget kérni?
9. Honnan lehet tudni, hogy egy gyerek drogozik, ha soha nem lehet elkapni?
10. Melyik drogokhoz nem lehet hozzászokni?
 
 
Ha ön is kíváncsi a válaszokra, illetve további kérdése van, vagy konkrét segítségnyújtásra van igénye, feltétlen keressen minket minden szombaton június 30-ig a klubfoglalkozás helyszínén a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kamaratermében, ahol délelőtt 10-től 13 óráig megtalál minket. 
 
 
Programunk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.
 
 

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.