Adó 1% - Köszönjük! (2014)

2013-as bevallási évben az adózók egyesületünknek ajánlották fel adójuk 1 százalékát. Ennek összege 70.461,- Ft. A felajánlott összeget 2015-ben az egyesület nem használta fel, hanem az a döntés született, hogy ezt 2016-ban fordítjuk az egyesület működésével összefüggő költségek kifizetésére (nyomtatvány és irodaszer vásárlás) és az egyesület tagjainak rendezett program biztosítására (egészségmegőrző program és családi nap szervezése a tagoknak).
A tartalékolásról szóló közleményünket eljuttattuk az adóhatóság felé, de IDE KATTINTVA is letölthető. 
Mindenkinek köszönjük, hogy adója 1 százalékát az egyesületünk részére ajánlotta fel, bízunk abban, hogy a 2016-os bevallási évben is sokan minket tüntetnek fel kedvezményezettként!
 
 

Adó 1% - Köszönjük! (2013)

Az adózók rendelkezése szerint 2013-ben egyesületünket ismét támogatásban részesítették a 2012-es bevallási évről rendelkezők. 

2012-es adóbevallásukban az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően összesen 27.835,- Ft -ban részesült egyesületünk. A törvényi előírásoknak megfelelően ezt az összeget az egyesület működésére és a cél szerinti tevékenységére fordítottuk. A megkapott összeget a vonatkozó szabályok szerint használtuk fel, tartalékolás nem történt.

A konkrét elszámolás, a felajánlott összeg elszámolásáról szóló közleményünk, melyet az adóhatóság felé is benyújtottunk IDE KATTINTVA  tölthető le. 

Egyben mindenkinek köszönjük, akik adójuk 1%-át az egyesületünk részére ajánlották fel!

 

Adó 1% felajánlás - közzététel és köszönetnyilvánítás

Az adózók rendelkezése szerint 2012-ben egyesületünket ismét támogatásban részesítették a 2011-es bevallási évről rendelkezők. 

 2011-es adóbevallásukban az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően összesen 27.835,- Ft -ban részesült egyesületünk. A törvényi előírásoknak megfelelően ezt az összeget az egyesület működésére és a cél szerinti tevékenységére fordítottuk. A megkapott összeget a vonatkozó szabályok szerint használtuk fel, tartalékolás nem történt. 

A konkrét elszámolás, a felajánlott összeg elszámolásáról szóló közleményünk, melyet az adóhatóság felé is benyújtottunk IDE KATTINTVA  tölthető le. 

Egyben mindenkinek köszönjük, akik adójuk 1%-át az egyesületünk részére ajánlották fel!

 

 

Adó 1% - 2013-ban is

Az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület közhasznú szervezet, fő tevékenységi körünk az érdekképviselet, szociális és oktatási támogatás. Idén lesz 10 éves egyesületünk, de évek óta jogosultak vagyunk a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlások fogadására. Kérjük, tekintse meg a 2012-ről szóló kisfilmünket!
Ha még nem döntött, hogy melyik szervezetnek kíván segíteni, kérjük támogassa adója 1%-ával egyesületünket, mert nekünk 1 % felajánlás 100% segítség!

Adószámunk: 18812844-1-15

 Adó 1%: minden százalék számít! (2011)

Köszönjük a tavalyi és az előző évek felajánlóinak az adójuk 1%-át, amivel segítették szervezetünk munkáját! Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rendelkezhet adójának 1%-ával. Itt a lehetőség, hogy egy egyesületünk mellé álljon ebben az évben. Kérjük, hogy az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesületet jelölje meg kedvezményezettként, támogatva ezzel a Nyíregyháza és térségében végzett ingyenes szolgáltatásaink, programjaink fenntartását és folytatását.

Miért minket?
Mert egyesületünk egyedülálló, hiánypótló szolgáltatásaival 8 éve bizonyítja létjogosultságát.
Mert az 1%-okból befolyt összegeket kiemelten kezeljük, melyből a ifjúsági programokat kívánunk megvalósítani.

Adószámunk: 18812844-1-15
Számlaszámunk: 68700054-10005044-00000000

Köszönjük a segítségét!

Tudnivalók az adó egy százalékáról


Miért jó a cégnek, ha adományoz? A vállalat felelős társadalmi szereplőként megmutathatja az egyes közösségek problémái iránti érzékenységét és elkötelezettségét.
Segít abban, hogy a cég érdekcsoportjai az adományozási tevékenységén keresztül is megismerjék annak céljait és értékeit.
Erősíti a társaság hírnevét.
Hozzájárulhat a munkatársak vállalat iránti elkötelezettségének erősítéséhez.

Hogyan ajánlható fel az adó egy százaléka?
Idén is esélyt adhat a civileknek, hogy céljaikat elérjék; az 1% hasznát igazolják a sikerek. A "találmány" egyszerű gesztusként segíti a háttérszervezeteket. Bár a jótékonyság gyakorlata még nem közelíti meg az EU átlagot, a hazai adózók könnyedén, költség nélkül segíthetnek a rászorulókon.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény jogot ad minden magánszemélynek arra, hogy az adó egy százaléka társadalmi célú felhasználásáról belátása szerint döntsön. A felajánlható adó 1% a már megállapított, APEH számára befizetendő adóalapból kerül a támogatott szervezethez, így az átadott összeg nem terheli külön kiadásokkal Ön és családja költségvetését.

Az adó egy százaléka minden magánszemély által felajánlható, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját maradéktalanul befizeti az APEH-nek, részletfizetési, vagy fizetési halasztási engedéllyel rendelkezik. Ha Ön munkahelyén keresztül adózik a Rendelkező Nyilatkozat szelvényét a megadott tudnivalók szerint neve, címe és adóazonosító jele pontos megjelölésével, leragasztott, aláírt borítékban adja át munkáltatójának.

Az 1+1 %-os rendelkezést később is, egészen május 10-ig lehet átadni a munkáltatónak. Dönthetnek úgy is a vállalkozók, hogy a rendelkező nyilatkozatát a bevallástól függetlenül küldik el -akár elektronikusan, vagy külön borítékban postai úton- ez esetben a rendelkezést - mint mindenkinek -május 20-ig kell az APEH-nak elküldeni.

Amennyiben Ön az adóbevallását elektronikus úton küldi be, a rendelkező nyilatkozatát az elektronikus űrlapon teheti meg, amelyet bevallásával együtt elektronikus úton továbbíthat az adóhatóságnak! Mindez nem jelent pluszkiadást Önnek, cégének és családjának, hiszen a befizetendő adóból vonják le!

Ha önadózó és szeretné szervezetünket támogatni, az idei adóbevallási csomagban elhelyezett nyomtatvány íven jelölheti meg az 1+1% kedvezményezettjét, ha civil szervezetnek ajánlja fel, mindössze annak Adószámát kell megjelölnie. Az elektronikus bevalláskor az adó 1+1 százalékáról a 0753-D űrlapon is rendelkezhetnek, a bevallással együtt gond nélkül küldhetik el a hatóságnak.

Hogyan ajánlhatja fel adója egy százalékát?
Amennyiben valamelyik civil szervezetnek vagy egyháznak szeretné felajánlani adója 1%-át, egy erre vonatkozó rendelkező nyilatkozatot kell kitöltenie. Az üres formanyomtatványt megkapja munkáltatójától illetve az APEH-től, de máshonnan kapott vagy letöltött nyilatkozat is leadható.

A nyomtatvány megfelelő rovatába írja be az ön által választott civil szervezet adószámát és nevét, és egy lezárt borítékban adja át munkáltatójának, vagy helyezze az adóbevallását tartalmazó nagy borítékba.

FONTOS! Nyilatkozata csak akkor érvényes, ha a borítékra ráírja nevét, lakcímét, adószámát és a ragasztásnál ellátja aláírásával. Ezek az adatok nem kerülnek nyilvánosságra, mivel adóbevallásán vagy munkáltatóján keresztül közvetlenül az APEH-hez kerülnek.

Mi történik, ha Ön nem ajánlja fel az adója egy százalékát?
Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárában kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha Ön rendelkezik az adója egy százalékával?
Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat az APEH összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt.
   

Minden adófizető felajánlása duplán számít!

 

Adó 1% felajánlások - Köszönetnyilvánítás

A személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásokból egyesületünk 13.911,-Ft-ot kapott az adózók rendelkezése szerint. A felajánlott összegből tárgy évben 4.173,- Ft-ot működési költségekre használtunk fel, 9.738,- Ft-ot pedig cél szerinti tevékenységre fordítottunk. A
felajánlásból elsősorban a működésünkhöz szükséges nyomtatványokat, irodaszereket, postai díjakat egyenlítettük ki, valamint programjainkon belül a Film Klubra fordítottunk és az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házához tartozó pihenőkert rendben tartására
fordítottuk.

Köszönjük minden adózónak, hogy adó 1%-os támogatásával egyesületünket támogatta, számítunk a jövőben is felajánlásukra!

Adó 1% beszámoló letöltése: LETÖLTÉS

 

Adó 1% felajánlások köszönetnyilvánítás

Példa képEgyesületünk jogosult az adózás rendjéről szóló törvény értelmében adó 1%-os felajánlások fogadására. 2008-as figyelemfelhívó kampányunk, valamint az egyesületet támogató magánszemélyek támogatása eredményeként 2009-ben érkezett számlánkra 67.187 Ft támogatás.

Köszönjük mindenkinek, akik támogatásukkal bennünket segítenek, ezzel is megerősítik bennünk azt, hogy egyesületünk céljaival egyetértenek, szolgáltatásainkra szükség van. A megkapott támogatás elszámolásáról honlapunkon hamarosan részletes tájékoztatót és beszámolót is olvashatnak.

Kérjük, hogy 2010-ben is gondoljanak egyesületünkre, támogassanak azzal az 1%-kal bennünket, amely lehet, hogy Ön szerint nagyon kevés, nekünk viszont sokat jelent!

Adószámunk: 18812844-1-15

Elérhetőség

Asztalos Attila - 06203658767

Facebook

Vezetőség

Stankóczi László
elnök
elnökségi tag

Az egyesület vezetője vagyok a megalakulástól, feladatom a szakmai feladatok irányítása, az egyesülettel járó kötelezettségek ellátása, egy személyi képviselete, programok szervezése és operatív munka. 

 


Asztalos Attila
alelnök
elnökségi tag

Az egyesület alelnöki tisztségét töltöm be megalakulástól. A gazdasági vezetést végzem, részt veszek az operatív munkában, teljes körű szervezésben. Az egyesület Közösségi és Szolgáltató Házának vezetője vagyok. 

 


Bányász Mihályné
titkár
elnökségi tag

Több éve vagyok az egyesület tagja. A titkári tisztség számomra új kihívás az egyesületben, de bízom abban, hogy más szervezeti tapasztalataimnak köszönhetően és a szervező, rendező készségemet kamatoztatva az egyesület profitálhat ambícióimat felhasználva.

 

Kopjáry Istvánné
Felügyelő Bizottság elnöke

A versenyszférában dolgozom lassan 30 éve. Az összegyűlt tapasztalatom, tudásom a non-profit szférában is kamatoztatható, a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét töltöm be. Imádom a társaságot, a jó hangulatot, az értelmes időtöltést, s magam is kezdeményezem az ilyen típusú eseményeket.

 

Kozák Sándorné
Felügyelő Bizottsági tag

Emberközpontúságom valószínűleg abból fakad, hogy több éve egészségügyi területen dolgozom, érzékeny, beteg emberekkel foglalkozom. Ezért jól érzem magam ebben az egyesületben, ami ugyancsak a humánumra épít, s tudásomat a Felügyelő Bizottságban kamatoztatom.

 


Bányász Éva
Felügyelő Bizottsági tag
jelnyelvi oktató

Pénzügyi végzettségemmel a Felügyelő Bizottság tagja lettem, de a számok világán kívül a közösség építés és a jelnyelv oktatás alap és középszinten a feladatom. Rendezvény szervezésben és a sportos, mozgásos szabadidős programok szervezéséből veszem ki a részem.

 

Orosz Mihály
elnökségi tag
marketing referens
jelnyelvi oktató

 Feladatom az alap- és középfokú jelnyelv tanfolyamok vezetése. Karban tartom az egyesület külső web kommunikációs felületeit, valamint az egyesület nyomtatott sajtóanyagainak elkészítéséért, arculatáért felelek.

 Dr. Nagy Péter
egyesület jogásza

 Az egyesület jogsegélyszolgálatát irányítom, segítséget nyújtok minden hozzánk fordulónak, segítem klienseink ügyeit. Előadásokat tartok rendezvényeken, részt veszek az egyesület programjainak szakmai megvalósításában.